miercuri, 14 decembrie 2011

Romania a luat bataie la...Hochei.

Era o frumoasa zi de 1 Decembrie,iar jucatorul Florin Cosmin Marinescu,a primit un cadou mai frumos decat se astepta,o bataie de la proprii sai colegi de nationala: Gereb Istvan si Molnar Akos.
Cand zic asta,zic cu o durere de degete,suntem cu toti constienti ca lotul Romaniei la hochei,e alcatuita,in majoritate de romani de etnie maghiara,poate ca pe romani nu ii prea atrage acest sport,dar avand si "noi" un roman in nationala de under-16,precum spun oficiali,isi ia bataie de la majoritate,stim ce majoritate ca am spus mai devreme cum stau treburile.
Eu nu inteleg raca dintre ei,sa fie doar o raca de 1 Decembrie(Ziua Nationala) sau doar o simpla coincidenta de zile?Irelevant,nu este acceptabil(frumos),sa faci asa ceva,indiferent ca esti roman("original")sau roman de etnie maghiara,unde este respectul intre ei ca si sportivi,adica,toti joaca sub acelasi drapel,iar aceste iesiri,mi se par puerile,chiar daca vorbim de o nationala de sub 16 ani.

Multe detalii despre incident,nu s-au dat mass-mediei,asa ca pot doar presupune motivul conflictului,adica toti stim de...cum sa o numesc,raca(stiu ca ma repet,dar nu gasesc alt cuvant),dintre cei de etnie maghiara si cei de "etnie" romana,dar nu ma gandeam ca se aplica si in sport,mi se pare rusinos si vulgar.
Nu putem trece peste diferentele dintre noi?Adica eu unu,nu cred ca Marinescu,a avut curajul sa faca vreo gluma la adresa co-nationalilor sai si sunt mai mult ca sigur ca a fost ceva de natura,nationala!

Nu cred ca e normal,intrun lot oficial sa vedem asa ceva,nu conteaza prea mult,ce etnie avea omul,dar conteaza ca e om si trebuie sa ii respecti alegerile,indiferent de religie,etnie s.a.m.d.
Oficialii de la Federatia Romana de Hochei pe Gheata(F.R.H.G sau F.R.H,cum o fii ea numita),s-au sesizat,interesant e,ce anume va face Federatia cu cei inculpati in acest mini-scandal,fiindca eu desi sunt indignat de prostia acestor copii,trebuie sa nu uitam ca este o incaierala tipica hocheista si de copii(chiar daca are tente discriminatorii).

Nu ma astept sa se faca prea multa zanzanie in jurul subiectului si nici eu nu doresc sa il dezbat prea mult,dar ca roman si fan al acestui joc,ma simt jignit ca probleme de tip "huligan" au ajuns si intre oamenii care ar trebui sa treaca peste aceste diferente de date si locatie,traim sub acelasi cer,fie ca vrem,fie ca nu vrem.
Ar fi indicat sa se ocupe mai mult de tineri din acest sport,cand se stiu astfel de actiuni tensionate intre ei,fiindca e pacat sa pierdem un jucator bun pentru niste vorbe de copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu