marți, 13 decembrie 2011

Tigrul din Sibiu.

Suntem in Decembrie,2011,cu toate acestea se pare ca lumea inca nu a trecut pe la scoala,cat sa invete unele chestii de bun-simt,asa ca e trist cand ma uit la T.V si vad cum intrun oras ca Sibiu,exista doar o arma tranchilizanta,tigrii sunt tinuti in cabane iar cand e nevoie sa prinzi un tigru,aduni pe toti cunoscutii tai de la primarie si organizati o vanatoare,cand trebuia sa fie planuita o actiune de prindere.
Nu aduci la aceasta actiune Politia,nu are nicio treaba Politia cu prinderea animalului,nu-i un infractor si nici macar om,(poate Politia Animalelor)iar vanatorii,serios,vanatori ca sa prinzi un tigru?
Ce se va intampla acum,or sa duc tigrul la impaiat?Nu e normal sa se intample asa ceva,cu un astfel de exemplar,defapt cu niciun exemplar.

Tigrul,a fost crescut in captivitate,stim prea bine ca nu a avut cine stie ce conditii in cusca sa,asa ca e normal sa se simta amenintat,cine nu s-ar simti?Era oare mai bine sa izoleze tigrul intro cusca,unde sa-l ademeneasca,tare simplu,cu o jumatate de bovina?Fara violenta si ai in continuare cea mai atractiva femela din toata Gradina,asa ca nu,mai bine luam pe Nea Ilie ca are pusca,mai punem pe astia de Silvicultura sa ne trimeata un padurar,ca si ala are pusca si mergem sa "tranchilizam" tigru...pe veci.
Cat despre "eroarea umana",pe care a precizato domnul Klaus Johannis(primarul Sibiului),am decat o singura parere,una proasta,spusa doar pentru a calma apele in cazul vinovatie celui care a lasat deschisa cusca.
Nu pot sa nu iau in calcul ca a uitat sau eu stiu,a inchis cusca dar nu a inchiso bine,poate chiar facut cumva "Mihaela" de a spart lacatul la "cabana" sa,dar nu pot sa cred cuvinte care subliniaza faptul ca,ingrijitorul s-a simtit rau incat a lesinat,iar tigrul a scapat...
Pai din cate stiu eu,din ce stiu eu,o femela tigroaica,trecuta prin tratamente din partea vizitatorilor de tipul neanderthalian,plus locul in care era tinuta,duce mai degraba la un deces al acelui ingrijitor lesinat,langa acea cusca.

Veterinarul,mi se pare de o idiotenie nemaivazuta,logic ca o sa te atace tigrul daca te apropii de el prea mult,cei de fac documentare pentru Animal Planet,folosesc zoom la filmat,tu ai arma,care eu cred ca trage de la o distanta de cel putin 100 de metri,destul de precis,si vorbim de un tigru de 200 de kilograme,nu de o veverita turbata.Asa ca,vanatorul si a facut treaba,un tigru a murit,cativa sibieni si-au facut poze pe langa tigrul decedat,toata lumea fericita,"am oprit amenintarea!".

Ca si deznodamant,sunt tare dezamagit de felul in care au procedat autoritatile sibiene!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu